Θρησκευτικός Τουρισμός: χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες: η περίπτωση της Χίου - Καρασούλη, Ειρήνη (2015)
Η παρούσα εργασία ερευνά τα χαρακτηριστικά, καθώς και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με αναφορά στα κυριότερα θρησκευτικά μνημεία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης τουριστών τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και παγκοσμίως. Στη συνέχεια γίνεται μία εκτενής περιγραφή την Χίου ως τουριστικό προορισμό γενικότερα ενώ δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στο νησί. Τέλος παραθέτονται τα κυριότερα συμπεράσματα που προέκυψαν τόσο από τη βιβλιογραφία όσο και από τη διενέργεια προσωπικών συνεντεύξεων με φορείς θρησκευτικού τουρισμού του νησιού, ενώ παράλληλα προτείνονται και ενέργειες για την ανάδειξη και προβολή της συγκεκριμένης ειδικής μορφής τουρισμού στη Χίο.