Η επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην εικόνα του τουριστικού προορισμού "ΑΘΗΝΑ" για την θερινή περίοδο 2005 - Τζιώτζιου, Κωνσταντίνα (2015)
Οι Ολυμπιακοί αγώνες επέστρεψαν δικαιωματικά στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκαν, και στην Αθήνα την πόλη όπου αναβίωσαν. Οι αγώνες της Ελλάδας συνδύασαν την ιστορία, τον πολιτισμό και την ειρήνη με τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό. Η Ελλάδα φιλοξένησε μοναδικούς αγώνες με Ανθρώπινο Μέτρο, εμπνέοντας την ανθρωπότητα να εορτάσει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Η Αθήνα ως οικοδέσποινα της παγκόσμιας αυτής γιορτής, εκτός από την τεράστια προβολή της αποκόμισε μόνιμη και πολύτιμη κληρονομιά η οποία την ωφέλησε κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά. Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω αντικατοπτρίστηκαν πρωταρχικά στον τουριστικό κλάδο, ο οποίος σημείωσε σημαντική άνοδο την μετα-ολυμπιακή εποχή. Ο τουριστικός προορισμός “Αθήνα” αναβαθμίστηκε και η έρευνα που ακολουθεί καλείται να αποσαφηνίσει την νέα εικόνα της Αθήνας υπό το πρίσμα των τουριστών.