Επανασχεδιασμός διαδικασιών (Re-engineering) – μελέτη περίπτωσης ανασχεδιασμού των inbound logistics μεσαίας ελληνικής επιχείρησης - Ταουσιάνης, Ιωάννης (2015)
H μελέτη επιχειρεί να συνδυάσει την επιστημονική προσέγγιση του επανασχεδιασμού και τις πρακτικές του εφαρμογές στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των logistics. Σε πρώτο στάδιο πραγματοποιείται ο εντοπισμός των ειδοποιών γνωρισμάτων της επαναστατικής ιδέας του B.P.R,.ως συνολικής επιχειρηματικής φιλοσοφίας. Η προσοχή εστιάζεται στη συστημική προσέγγιση του και την ανάγκη πληροφοριακής υποστήριξης του.Εν συνεχεία, παρουσιάζονται τα στάδια εφαρμογής του επανασχεδιασμού σε ότι αφορά τον τομέα inbound logistics, ούτως ώστε να ορισθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εφαρμογών αλλά και περιορισμών της αναδιοργάνωσης των logistics. Παρουσιάζεται η πορεία της θεμελίωσης και ανάπτυξης των inbound logistics, ενώ αναλύονται οι επιμέρους αλλαγές και τα μέσα αναθεώρησης των οργανωτικού δομών τους. Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των παραπάνω ζητημάτων κρίνουμε απαραίτητη και την εφαρμογή τους στην πράξη μέσω θεμελιωμένων επιστημονικών εργαλείων διαχείρισης αποθεμάτων. Είναι γεγονός ότι η παγκοσμιοποιημένη θεώρηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταφέρει την αξίωση μετασχηματισμών και στις ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης θεωρούμε ότι η αρχέτυπη προσέγγιση των μέσων ανασχεδιασμού χρειάζεται να προσαρμοστεί στους επί μέρους περιορισμούς κάθε οργανισμού.