Η μερισματική πολιτική των εταιρειών: μια ανάλυση τεσσάρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο τομέα των ποτών στην Αγγλία - Σολωμού, Πέτρος (2015)
Η αυξανόμενη τάση των εταιρειών στο να καταφεύγουν για την χρηματοδότηση τους στην δημιουργία μετοχικού κεφαλαίου, έχει οδηγήσει στην ανάγκη της ανάλυσης των διάφορων μοντέλλων μερισματικής πολιτικής που εχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. Στο θεωρητικό επίπεδο της έρευνας τα διάφορα υποδείγματα που έχουν αναπτυχθεί αναλύονται με τα πραγματικά στοιχεία της εταιρείας ΚΕΟ για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορούν να εφαρμοστούν και στην πραγματικότητα. Μέσα από τη μελέτη τεσσάρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ποτοποιείας στην Αγγλία γίνεται μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η κάθε εταιρεία επιλέγει την μερισματτική πολιτική που θα ακολουθήσει και επίσης διερευνάται το πώς οι συγκεκριμένες πολιτικές βοηθούν τις εταιρείες στην επίτευξη των στόχων τους.