Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα: θεωρητική προσέγγιση - πρακτικές εφαρμογές - Σολομωνίδης, Κωνσταντίνος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία περιλαμβάνει την εισαγωγή, τα κεφάλαια 1, 2, 3, 4, 5 και τις πρακτικές εφαρμογές. Στην εισαγωγή γίνεται μια σύντομη ιστορική αναφορά του τουρισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα κεφάλαια 1 και 2 αναφέρονται στη σημασία του τουρισμού για την οικονομία και στα χαρακτηριστικά του ελληνικού τουρισμού. Το κεφάλαιο 3 αναφέρει τη ζήτηση του τουριστικού προϊόντος μέσω υποδειγμάτων που την εκτιμούν. Το κεφάλαιο 4 ασχολείται με την προσφορά του τουριστικού προϊόντος από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, την απασχόληση που δημιουργεί ο τουρισμός και την επίδραση του τουριστικού εισοδήματος μέσω του τουριστικού πολλαπλασιαστή στη δημιουργία του ΑΕΠ. Στο κεφάλαιο 5 γίνεται σύνοψη των προβλημάτων του ελληνικού τουρισμού και προτάσεις για τη μελλοντική του πορεία. Η διπλωματική εργασία τελειώνει με εκτίμηση της εξίσωσης των αφίξεων των τουριστών, με τα εξής μοντέλα : α) το γραμμικό, β) το τετραγωνικό, γ) το εκθετικό και δ) τη μέθοδο της εκθετικής εξομάλυνσης.