Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια συνεργασίας μεταξύ πελατών και τραπεζών - Στακάκη, Αννα Ιλεάννα (2015)
Η διάρκεια συνεργασίας ενός καταναλωτή με μια τράπεζα είναι κρίσιμος παράγοντας της τραπεζικής ικανοποίησης των πελατών και καθορίζει τα επίπεδα κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κάθε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Αυτό συμβαίνει, γιατί όσα περισσότερα χρόνια συνεργάζεται ένας πελάτης με την κύρια τράπεζα του, αυξάνεται στο μέγιστο βαθμό η εμπιστοσύνη του. Με αυτόν τον τρόπο, η τράπεζα αποκτά σταθερούς μόνιμους πελάτες. Παράλληλα, τα πολλά έτη συνεργασίας συνεπάγονται υψηλό βαθμό ικανοποίησης, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην διατήρηση των υπαρχόντων πελατών και στην εξασφάλιση πολλών νέων.