Εργαλεία διαχείρισης έργων στη διαχείριση καινοτομίας - Χατζηστεφάνου, Ειρήνη (2015)
Το manual αυτό εξηγεί πώς χρησιμοποιείται το Microsoft Project 2010, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί για τα projects της επιχείρησης που μελετάται. Με την χρήση του, σας χρίζει ικανούς να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο διοίκησης αλλά και να προσθέτετε στα σχέδια έργων επιπλέον εργασίες (tasks) και πόρους (resources) και να χρησιμοποιείτε τις εκτενείς λειτουργίες μορφοποίησης που παρέχει το MS Project για να οργανώνετε και να μορφοποιείτε τις λεπτομέρειες των σχεδίων έργων. Το MS Project θα σας βοηθήσει στην πρόβλεψη και στον έλεγχο των αποτελεσμάτων εγχειρημάτων και θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την λήψη αποφάσεων(decision making), μέσα από τα στοιχεία και τα δεδομένα που θα σας δοθούν για να συγκρίνετε, ώστε να καταλήξετε σε αποφάσεις.Όπως έχει δομηθεί η διαδικασία στο MS Project, το project μελετάται σε 3 φάσεις, όχι μόνο κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που αναλαμβάνει η επιχείρηση αλλά και πριν και μετά, δηλαδή στην προετοιμασία και στις μετέπειτα διαδικασίες.Το αρχείο του MS Project έχει μια γενική μορφή και αναφέρεται στην οργάνωση όλων των ειδών σεμιναρίων.Στη διαχείριση του έργου, προτείνεται επίσης η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση και ψηφιοποίηση των αρχείων με τη χρήση του site DROPBOX.