Θεωρία χαρτοφυλακίου και ανάλυση επενδύσεων: το υπόδειγμα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων (CAPM) και οι επεκτάσεις του - Παπαδοπούλου, Αικατερίνη (2015)
Στο μεγαλύτερο μέρος του συγγράμματος, παρουσιάζονται θεωρίες και επιστημονικές μελέτες. Όμως, ο κόσμος των επενδύσεων, καθώς και των οικονομικών επιστημών γενικότερα, είναι ένας πολυδιάστατος τομέας. Θα ήταν συνετό λοιπόν να αφιερωθεί και ένα κομμάτι της έρευνας στο πρακτικό επίπεδο. Δηλαδή, πέρα από τα επιστημονικά συγγράμματα, τα οποία στηρίζουν το έργο αυτό, δίνεται προσοχή και σε κομμάτια περισσότερο πρακτικού υπόβαθρου.