Βραχυχρόνιος χρονοπρογραμματισμός εργασιών σε συστήματα παραγωγής - υπηρεσιών - Κονιτόπουλος, Μιχαήλ-Φώτιος (2015)
Οι εταιρείες ανεξάρτητα από τον κλάδο τον οποίον ανήκουν, επιδιώκουν να λειτουργούν με προγραμματισμό, ούτως ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους στους χρόνους που οι ίδιοι έχουν επιλέξει αλλά και στους χρόνους που οι ίδιες οι εταιρείες θεωρούν ότι προλαβαίνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.Στην παρούσα μελέτη ο συγγραφέας θα επιδιώξει να μελετήσει τον όρο short-term scheduling, δηλαδή τη διαδικασία του βραχυπρόθεσμου προγραμματισμού, ο οποίος προϋποθέτει καλό σχεδιασμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για διαφορετικά μικρής διάρκειας έργα (projects). Για παράδειγμα, η Delta Airlines είναι υποχρεωμένη σε καθημερινή βάση να προγραμματίζει 500 διαφορετικές πτήσεις, πάνω από 20.000 πιλότους και πολλές πτήσεις σε διαφορετικούς προορισμούς, με στόχο να καλύπτει πάντα την ανάγκη των επιβατών, που είναι να πετούν άμεσα και χωρίς κίνδυνο στον προορισμό που έχουν επιλέξει.