Τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IAS) της Ε.Ε. και το US GAAP της Αμερικής: θεσμικό πλαίσιο καθιέρωσης, συγκρίσεις και κριτική - Σιλιβίστρας, Σπυρίδων (2015)
Αναφέρεται καταρχάς στο θεσμικό πλαίσιο καθιέρωσης τόσο των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IAS) της Ε.Ε. όσο και των US GAAP της Αμερικής.Στην συνέχεια γίνεται μία εκτενής ανάλυση και σύγκριση (ομοιότητες και διαφορές) μεταξύ των δύο συστημάτων την οποία ανάλυση ακολουθεί μία κριτική των δύο συστημάτων .Τέλος έχουμε μία αναφορά του τι ενέργειες εχουν γίνει και πρόκειται να γίνουν όσον αφορά μία σύγκληση των δύο αυτών συστημάτων και εξάλειψη στο μέτρο του δυνατού των διαφορών τους.