Τα βασικά χαρακτηριστικά της διαφήμισης και ο ρόλος της στο διεθνές μάρκετινγκ - Αλέτρη, Γεωργία (2015)
Η παρατιθέμενη πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το θέμα της διαφήμισης και το συσχετισμό της με το διεθνές marketing. Το πρώτο στάδιο της εργασίας περιλαμβάνει την γενικότερη επισκόπηση της έννοιας της διαφήμισης. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την ιστορία, τα είδη, τiς κατηγορίες και τα μέσα προώθησης της διαφήμισης. Συνεχίζοντας, η εργασία εξετάζει την επιρροή που ασκεί η διαφήμιση στον ψυχισμό του καταναλωτή. Γίνεται αναφορά στην επίδραση της διαφήμισης στη λογική και στο συναίσθημα του δέκτη, καθώς και στο βαθμό επιρροής στους ανηλίκους.Το δεύτερο μισό της εργασίας αφορά τη σύνδεση της διαφήμισης με το διεθνές marketing.