Η μελέτη της επιχείρησης "Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου" - Λευκάκη, Λεμονιά (2015)
Στην διατριβή αυτή γίνεται αρχικά μια αναφορά στην εξέλιξη της μαστίχας από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας, καθώς επίσης και για το πώς η ανάγκη για καλύτερη και πιο οργανωμένη αξιοποίηση της έγινε το έναυσμα για την ίδρυση ενός μεγάλου αγροτικού συνεταιρισμού, της Ε.Μ.Χ. Έπειτα γίνεται μια διεξοδική ανάλυση της λειτουργίας της επιχείρησης , των προϊόντων της ( παραγωγή – πωλήσεις ) και της προώθησης αυτών στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Ακόμη περιγράφεται η οργανωσιακή της δομή και η γραμμής παραγωγής / εξοπλισμού που χρησιμοποιεί . Παράλληλα γίνεται μια νύξη στο γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί η Ε.Μ.Χ και τη σπουδαία προσφορά αυτής στην τοπική Χιακή οικονομία. Τέλος γίνεται μια συνοπτική περιγραφή της ίδρυσης και λειτουργίας των Mastic Spa, καθώς και των Mastihashop, θυγατρικής εταιρίας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.