Πως επηρεάζει η διαφήμιση τη συμπεριφορά των ανηλίκων - Λαζάρου, Κωνσταντίνος (2015)
Η διαφήμιση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Ο ρόλος της αυτός μπορεί να είναι θετικός ή ( όπως συμβαίνει και πιο συχνά)αρνητικός. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας κατακλύζονται καθημερινώς από διάφορα διαφημιστικά μηνύματα και έτσι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν νέα προϊόντα ή ιδιότητες ήδη υπαρχόντων προϊόντων. Παρ' όλα αυτά ο ενημερωτικός αυτός ρόλος της διαφήμισης έχει σχεδόν εξαληφθεί. Και αυτό συμβαίνει λόγω των τεχνικών που χρησιμοποιεί η διαφήμιση για να πείσει , τεχνικές οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν έχουν ως στόχο μόνο να ενημερώσουν τους καταναλωτές αλλά να τους παραπλανήσουν. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πρέπει να υπάρξει κάποιος τρόπος ώστε να προστατευτούν ειδικές ομάδες καταναλωτών( όπως τα παιδιά) αλλά και γενικά το σύνολο των καταναλωτών για να μην προχωρήσει σε άσκοπες αγορές. Τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο "θύμα" των διαφημιστικών εκστρατειών γιατί δεν βρίσκονται σε θέση να κατανοήσουν την εμπορική φύση της διαφήμισης. Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν περιορισμοί στην διαφήμιση που απευθύνεται στα παιδιά; Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά των γονιών απέναντι στις διάφορες αιτιάσεις των παιδιών τους για αγορές διαφημιζόμενων προϊόντων; Αυτά είναι μερικά θέματα που υπάρχουν στην πτυχιακή μου.