Πορεία της εταιρείας "Χαλκίς" μέσα στον χρόνο και τον ανταγωνισμό - Κουκούζα, Ξανθή (2015)
Ο κλάδος της βιοµηχανίας των τούβλων - κεραμιδιών αποτελεί έναν από τους παλαιότερους της ελληνικής οικονοµίας. Η παρούσα εργασία εστιάζεται στη διερεύνηση της αγοράς τούβλων- κεραμιδιών, όπως αυτή διαμορφώνεται µέσω της προσφοράς και της ζήτησης των εν λόγω προϊόντων. Τα τούβλα διακρίνονται σε κοινά διαφόρων διαστάσεων και σε λοιπά τούβλα στα οποία συµπεριλαμβάνοτναι τα συμπαγή, τα τούβλα από κισσηρόλιθο και τα διακοσμητικά. Τα κεραµίδια διακρίνονται σε πτυχωτά, κοίλα και επίπεδα. Η ζήτηση στη χώρα µας καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την εγχώρια παραγωγή, καθώς οι εισαγόμενες ποσότητες σε τούβλα- κεραµίδια είναι πολύ περιορισμένες. Παρά το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί αρκετά νέα οικοδομικά υλικά, τα τούβλα παραµένουν το κυριότερο υλικό τοιχοποιίας στη χώρα µας. Οι µεγάλου µεγέθους παραγωγικές εταιρίες, προκειµένου να παραµείνουν ανταγωνιστικές, πραγµατοποιούν σηµαντικές επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.