Άμεσες ξένες επενδύσεις στη Ρωσία μετά την πτώση του λεγόμενου υπαρκτου σοσιαλισμού - Κοκκινάκη, Βασιλική (2015)
Από το 1992 οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στη Ρωσία ακολουθούν μια ανοδική πορεία. το 1998 η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των Α. Ξ. Ε. .Από το 1999 παρατηρούνται αυξομειώσεις στον αριθμό των Α. Ξ. Ε. , ο όγκος όμως των οποίων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τη δυναμική της χώρας. Η Ρωσία διαθέτει πολύ υψηλή δυναμική Α.Ξ.Ε. Είναι μια μεγάλη σε έκταση χώρα, κατέχει μεγάλη αγορά και το επίπεδο του Α.Ε.Π. της είναι μεγαλύτερο από άλλες χώρες.Το εργασιακό της κόστος κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.Γεωγραφικά η κατανομή των Α.Ξ.Ε ποικιίλει ανάλογα με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτει η κάθε περιοχή.