Ο θεσμός του franchising και η ικανοποίηση των franchisees - Καραγιάννη, Αικατερίνη (2015)
Η παρακάτω πτυχιακή εργασία έχει σαν σκοπό να δώσει την ευκαιρία στον προπτυχιακό φοιτητή να μάθει τον τρόπο με τον οποίο εκπονείται μια έρευνα αγοράς. Ειδικά, προσεγγίζεται θεωρητικά ο θεσμός του Franchising και αναλύεται μέσω γραφημάτων με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου .Τέλος δίνεται η ευκαιρία στον φοιτητή, να εκφράσει τα συμπεράσματά του και τις προτάσεις του σχετικά με το θεσμό του Franchising. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή και αναλύεται η έννοια του Franchising.Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στη πορεία του Franchising. Επίσης εξετάζεται πως λειτουργεί ο θεσμός του Franchising διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα.Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με το Franchising. Εξετάζονται τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα για τον Δότη, τον Λήπτη και τον Καταναλωτή.Το τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης Franchise.Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται σχολιασμός για τη σχέση μεταξύ του Franchisor και του Franchisee αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ των Franchisees.Στο έκτο κεφάλαιο αναλύονται τα είδη Franchising που υπάρχουν.Το έβδομο κεφάλαιο μας πληροφορεί για το τι πρέπει να περιέχει μια σύμβαση Franchising.Στο όγδοο κεφάλαιο αναλύεται ο τρόπος που πρέπει να ακολουθηθεί για να γίνει σωστά η επιλογή ενός Franchise.Το ένατο κεφάλαιο αποτελείται από εφαρμογές του Franchising από εταιρίες στην Ελλάδα. Τέλος, το δέκατο κεφάλαιο περιλαμβάνει την έρευνα για το Franchising και την ικανοποίηση των Franchisees.