Εφαρμογή της αναλυτικής λογιστικής στην Κρητική Χαρτοβιομηχανία Α.Β.Ε.Ε. - Ιντζεκαράς, Μιχαήλ (2015)
Η Αναλυτική Λογιστική παρέχει πληροφορίες εξαιρετικής σημασίας για τη διοίκηση καθώς και για τον οικονομικό προγραμματισμό και τον έλεγχο δράσης της επιχείρησης, με την Αναλυτική Λογιστική επιτυγχάνεται ο αναλυτικός προσδιορισμός του κόστους των προϊόντων που παράγονται καθώς και προσδιορισμός του κόστους των βασικών λειτουργιών κάθε οικονομικής μονάδας. Λόγω της θεμελιώδους σημασίας της Αναλυτικής Λογιστικής, επιχειρήθηκε, μέσω της παρούσας εργασίας, η πληρέστερη κατανόηση των κανόνων λειτουργίας και η επαφή με τον τρόπο εφαρμογής της Αναλυτικής Λογιστικής σε μια επιχείρηση. Στη παρούσα μελέτη, γίνεται εφαρμογή της Αναλυτικής Λογιστικής στη ΚΡΗΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Β.Ε.Ε.