Συστήματα προγραμματισμού παραγωγής: MRP (Material Requirement Planning) JIT (Just In Time) - Ευωδιά, Ευφημία (2015)
Η δομή της εργασίας αποτελείται από τρεις κύριες ενότητες: Στην πρώτη ενότητα αναλύεται το MRP ( Material Requirement Planning) ως προς την ιστορική του εξέλιξη, την θέση του στο MPC (Προγραμματισμό και Έλεγχο Παραγωγής), την δομή του, την εκτέλεσή του ,την δυναμική του, τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του και αναφέρονται κάποιες επεκτάσεις-εξελίξεις της συγκεκριμένης φιλοσοφίας παραγωγής. Στην δεύτερη ενότητα γίνεται μία παρουσίαση των στοιχείων κλειδιών του συστήματος JIT( Just In Time) και αναλύονται τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Στην τρίτη ενότητα αναλύονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο παραπάνω φιλοσοφιών παραγωγής (MRP-JIT), διεξάγεται μία συγκριτική μελέτη των χαρακτηριστικών τους και αναλύεται ένας συγκερασμός των δύο πρακτικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία.