Εταιρική κοινωνική ευθύνη και κοινωνικά αμοιβαία κεφάλαια - Γουδετσίδου, Αγγελική (2015)
Η μελέτη αυτή αφορά την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις και τα κοινωνικά αμοιβαία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στο τι είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη και ποιος είναι ο ρόλος της στις επιχειρησιακές στρατηγικές. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφερόμαστε στο πως γίνεται η προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ποια πλεονεκτήματα αποκομίζουν οι επιχειρήσεις από την ενσωμάτωση της. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις και στα κοινωνικά αμοιβαία κεφάλαια. Στο επόμενο κεφάλαιο εξετάζουμε το επίπεδο των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων στην Αμερική και την Ευρώπη. Στο τελευταίο μέρος της μελέτης αυτής εξετάζουμε το επίπεδο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και το μέλλον που αυτά αναμένονται να έχουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.