Η εργασιακή ικανοποίηση στις σύγχρονες επιχειρήσεις - Γκογκορώση, Ευτυχία (2015)
Η ικανοποίηση των εργαζομένων είναι ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την παραγωγικότητα. Όσο πιο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από το εργασιακό κλίμα τόσο περισσότερο αυξάνουν την ποιότητα της δουλειάς τους. Η ικανοποίηση τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οικονομικούς και ψυχολογικούς. Η έρευνα αυτή προσανατολίζεται στους ψυχολογικούς, που είναι οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων-εργοδοτών-εποπτών αλλά και μεταξύ των εργαζομένων, και γενικά στο εργασιακό κλίμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η αυτονομία, η συνεργασία, η εκπαίδευση και η υποστήριξη από τους επόπτες αυξάνουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων ενώ αντίθετα η τυποποίηση της εργασίας και η πίεση άπό την διοίκηση την μειώνουν.