Εθνική Τράπεζα: ιστορική εξέλιξη, παρούσα κατάσταση, μελλοντικές προοπτικές - Βασιλάκης, Χρυσοβαλάντης (2015)
H διπλωματική χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει τρία κεφάλαια: την πορεία του τραπεζικού συστήματος, τα μερίδια των εμπορικών τραπεζών και ο ελληνικός τραπεζικός τομέας. Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει δέκα κεφάλαια: το πρώτο αναφέρεται στην ιστορία της Εθνικής Τράπεζας, το δεύτερο: την μετοχική σύνθεση, το τρίτο: την Στρατηγική του Ομίου της Τράπεζας, το τέταρτο: τις δραστηριότητες, το πέμπτο: την Διαχείρηση περιουσίας πελατών, το έκτο: την διαχείρηση διαθεσίμων, το έβδομο: δραστηριότητες του Ομίλου, το όγδοο: την Στρατηγική αναβάθμισης, το ένατο: το ανθρώπινο δυναμικό και το δέκατο την διαχείριση κινδύνων. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει επτά κεφάλαια με την εξής σειρά: την ιστορία της Εμπορικής, τον Όμιλο Εμπορικής, δραστηριότητες , δίκτυα εξυπηρέτησης πελατών, ανθρώπινο δυναμικό και δραστηριότητες του Ομίλου και διαχείρισης κινδύνων. Το τέταρτο κεφάλαιο αποτελείται από δυο κεφάλαια. Το πρώτο την σύγκριση των δυο τραπεζών και το δεύτερο αριθμοδείκτες.Τέλος, παρατίθονται συμεράσματα από την ανάλυση που έγινε στα παραπάνω μέρη.