Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού: η περίπτωση της Χίου - Αυγουστίδης, Γεώργιος (2015)
Θεωρητική προσέγγιση του τουριστικού φαινομένου. Ιστορική αναδρομή του τουρισμού και εκτενής αναφορά των παραγόντων που συντέλεσαν στην ανάπτυξη του τουριστικού φαινομένου. Παρουσίαση των κυριοτέρων εναλλακτικών μορφών του τουρισμού και ιστοορική αναδρομή στην εξέλιξή τους. Ακολουθεί η παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Χίου και σχετική έρευνα με θέμα την εφαρμογή των νέων μορφών τουρισμού στη Χίο.