Πληροφοριακά συστήματα στο μάρκετινγκ - Αναστασίου, Ιφιγένεια (2015)
Περιγραφή και ταξινόμηση όλων των σύγχρονων συστημάτων τα οποία βοηθούν στην εύκολη αναζήτηση πληροφοριών και δεδομένων για την εξυπηρέτηση των διάφορων αναγκών που προκύπτουν στη διοίκηση επιχειρήσεων και ειδικότερα στο μάρκετινγκ. Υπάρχουν σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα τα οποία είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία προώθησης των προϊόντων και στις πωλήσεις. Τέτοια συστήματα μπορεί να είναι το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, τα γεωγραφικά συστήματα μάρκετινγκ, τα συστήματα Point of Sales τα οποία διευκολύνουν τη διαδικασία των πωλήσεων, το σύστημα Barcode το οποίο επίσης εξυπηρετεί το τμήμα πωλήσεων μιας επιχείρησης. Με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων στο μάρκετινγκ μπορεί εύκολα κάποιος να αναζητήσει πληροφορίες και δεδομένα του παρελθόντος με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει άμεσα στη διαδικασία σύγκρισης από έρευνες που έγιναν στην αγορά και να έχει αντικειμενικά αποτελέσματα. Γίνεται σύγκριση μεταξύ των παραδοσιακών τρόπων με τα πληροφοριακά συστήματα και είναι εύκολο να δει κάποιος πόσο αναγκαία και χρήσιμα είναι. Τέλος, με την χρήση πληροφοριακών συστημάτων στη διοίκηση επιχειρήσεων όσο και στο μάρκετινγκ, οι διαδικασίες γίνονται γρηγορότερα και με μεγαλύτερη αξιοπιστία