Προγραμματισμός απαιτούμενων υλικών - Αθανασιάδου, Φωτεινή (2015)
Μετά από αρκετά χρόνια, η αναγκαιότητα ύπαρξη κάποιου υποτυπώδους συστήματος διαχείρισης των αποθεμάτων έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών μοντέλων διαχείρισης αποθεμάτων, τα οποία προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα: πόσο και πότε θα παραγγείλουμε. Το σύστημα που πρέπει να χρησιμοποιηεί θα πρεέπει να λαμβάνει υπόψιν του και την ματαβαλλόμενη ζήτηση. Η πιο διαδεδομένη τεχνική είναι ο Προγραμματισμός Απαιτούμενων Υλικών (Material Requirements Planning ). Στην παρούσα εργασία θα εξετάσουμε την τεχνική αυτή καθώς και την επιλογή μεγεθους παρτίδας και των προγραμματισμό δυναμικότητας.