Οι εργασιακές σχέσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης - Μωραΐτης, Δημήτριος (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελείται από δύο μέρη όπου τιτλοφορούνται, ως «Θεωρία και πράξη των εργασιακών σχέσεων» και ως «Οι εργασιακές σχέσεις σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης». Στο πρώτο μέρος αναλύεται η έννοια των εργασιακών σχέσεων από διαφορετικές σκοπιές, καταγράφονται τα εργασιακά δικαιώματα, γίνεται ανάλυση των θεωριών όπου αναφέρονται στην συλλογική δράση και παρουσιάζεται το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης (κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές) καθώς και οι μεταβολές που έχει επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις. Τέλος, μελετώνται οι τρόποι της συλλογικής δράσης που συναντώνται σε περιόδους παρατεταμένης κρίσης.