Προσδιορισμός της τοποθέτησης τραπεζικών υποκαταστημάτων σε μια γεωγραφική περιοχή σε στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας των τραπεζών - Μπαζιώτη, Δήμητρα (2015)
Ο τραπεζικός κλάδος αποτελεί τον κυρίαρχο κλάδο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα κάθε χώρας.Η τοποθεσία εγκατάστασης ενός χώρου, είτε αυτός είναι ιδιωτικός, είτε δημόσιος, είτε επαγγελματικός, είτε προσωπικός είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Ειδικότερα, αν πρόκειται για μια επιχείρηση και πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση μας για τράπεζα, είναι πολύ περισσότεροι οι λόγοι που καθιστούν την τοποθεσία τόσο σημαντικό στοιχείο, όπως για παράδειγμα η κερδοφορία, οι αυξημένες πωλήσεις και η αναγνωρισιμότητα. Ποιοι είναι λοιπόν οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της τοποθεσίας ενός τραπεζικού υποκαταστήματος;