Αυτοεξυπηρέτηση στο λιανεμπόριο: εμπορική σήμανση και οργάνωση προϊόντων στο σημείο πώλησης - Παπανίδης, Δημήτριος (2015)
Δύο βασικά στοιχεία για την αποτελεσματική λειτουργία των καταστημάτων λιανικής, τα οποία λειτουργούν με τη λογική της αυτοεξυπηρέτησης (self-service), είναι η αποτελεσματική σήμανση εντός του καταστήματος και η λειτουργική χωροοργάνωση των εμπορευμάτων.Στην εν λόγω εργασία αναλύονται τα διαφορετικά είδη σήμανσης (εμπορική και κατευθυντική σήμανση), καθώς και η λογική οργάνωσης και τοποθέτησης των προϊόντων εντός του καταστήματος