Συστήματα διαχείρισης μάθησης - Κωστάκης, Ιωάννης (2015)
Στην παρούσα εργασία επιχειρείται μια διερεύνηση της εξ’ αποστάσεωςεκπαίδευσης και κυρίως των συστημάτων διαχείρισης μάθησης. Παρουσιάζεται ηιστορική αναδρομή τους, ενώ περιγράφονται τα κυριότερα είδη τους, ο τρόποςλειτουργίας καθώς και τα βασικά συστατικά τους. Στη συνέχεια περιγράφονταιδιεξοδικά δύο από τα δημοφιλέστερα, ανοικτού λογισμικού, συστήματα διαχείρισηςμάθησης στην Ελλάδα, το «Open eClass» και το «Moodle». Επίσης γίνεται αναφορά στιςνέες μορφές συστημάτων διαχείρισης μάθησης, αυτά των προσωπικών περιβαλλόντωνμάθησης και των εικονικών κόσμων. Στο τελευταίο κεφάλαιο πραγματοποιείται μιασύγκριση των συστημάτων αυτών, ενώ επιχειρείται να δοθεί ακόμα και μια εικόνα τωνσυστημάτων διαχείρισης μάθησης του μέλλοντος.