Η ανάπτυξη των απομονωνμένων περιοχών (isolated regions). Μια βιβλιογραφική και μεθοδολογική προσέγγιση. - Μποϊντά, Αγάπη (2015)
Η πτυχιακή αναφέρεται αρχικά στις θεωρίες περιφερειακής ανάπτυξης που διατυπώθηκαν από το 1776 ως το 2006. Έπειτα αναφέρονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης καθώς και τα ταμεία και τα μέσα στήριξης για την επίτευξη αυτών των πολιτικών ανάπτυξης. Στη συνέχεια γίνεται μια γενική επισκόπηση των διάφορων δεικτών αειφορείας που εφαρμόζονται στην πολιτική πρακτική. Επίσης γίνεται μια αναφορά στους περιφερειακούς δείκτες σε επίπεδο ΕΕ, χαρακτηριστικά αναφέρονται ο πληθυσμός, η αγορά εργασίας, η εκπαίδευση, η υγεία κ.ά.. Τέλος γίνεται μια παρουσίαση του τρόπου κατασκευής ενός νέου δείκτη ο οποίος αποτελεί στιγμιότυπο της κατάστασης της ανάπτυξης των χωρών της ΕΕ.