Οι διάφορες στρατηγικές αντιμετώπισης της κρίσης από τα τουριστικά γραφεία: η περίπτωση των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Χίο - Μαρνέρη, Ευτυχία (2015)
Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων διανύει μια περίοδο κρίσης που αφετηρία έχει την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση.Τα ελληνικά τουριστικά γραφεία οφείλουν να αναγνωρίσουν τις αλλαγές που παρουσιάζονται στο διεθνές και εθνικό τουριστικό περιβάλλον και να εντοπίσουν μέσα σ’ αυτές τις παραμέτρους εκείνες που μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για την πορεία του κλάδου και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του.Στην παρούσα εργασία λοιπόν μέσα από την κατανόηση της έννοια της κρίσης αλλά και των παραγόντων που οδήγησαν τα τουριστικά γραφεία σε αυτή παραθέτονται ορισμένες στρατηγικές και επιχειρηματικές επιλογές ικανές ώστε να προστατέψουν τα τουριστικά γραφεία από αυτή τη δυσμενή συγκυρία από την οποία πλήττονται. Παράλληλα, παρουσιάζεται μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στη Χίο για να εξαχθούν συμπεράσματα στο τρόπο που αντιλαμβάνονται τη κατάσταση οι εργαζόμενοι και η διοίκηση αλλά και στις μεθόδους που έχουν ή σκοπεύουν να εφαρμόσουν.