Η επίδραση των μεγάλων τραπεζών στο χρηματοπιστωτικό κύκλωμα: η υπόθεση της Κύπρου - Ιταλός, Νικόλας (2015)
Η πτυχιακή εργασία ασχολείται με τις δυο μεγάλες τράπεζες στην Κύπρο Τράπεζα Κύπρου και marfin popular bank και την επίδραση που έχουν στο χρηματοπιστωτικό κύκλωμα της Κύπρου. Επίσης αποδεικνύει την επίδραση αυτή μέσα από την μέθοδο απλής παλινδρόμησης της στατιστικής που εφαρμόζεται στις τιμές των μετοχών των δυο τραπεζών και την επίδραση που έχουν επάνω στο γενικό δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου Κύπρου για το έτος 2009.