Κοστολόγηση ανά δραστηριότητα - activity based costing - Παπαμιχαλάκης, Παναγιώτης (2015)
Η εργασία αυτή πραγματεύεται την εφαρμογή ενός σχετικά νέου συστήματος κοστολόγησης, «Κοστολόγηση Ανά Δραστηριότητα» με την ελληνική ορολογία και ως «Activity Based Costing» με την αγγλική ορολογία. Πρόκειται για ένα σύστημα κοστολόγησης που υιοθετεί μια εναλλακτική και, όπως δείχνουν τα αποτελέσματά της, μια αποτελεσματικότερη μέθοδο κατανομής του έμμεσου κόστους σε προϊόντα και σε υπηρεσίες σε σχέση με τη μέθοδο της παραδοσιακής κοστολόγησης.