Η αναγκαιότητα της διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου (credit risk) από τους χρηματοπιστωτικούς φορείς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. - Βλασοπούλου, Ασπασία (2015)
Ο πιστωτικός κίνδυνος έγγυται στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση να μην καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε κάποιον άλλο φορέα.Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που δίνουν στο φορέα αυτό τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τις απαιτήσεις του ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο πτώχευσής του.