Η τουριστική ανάπτυξη των ορεινών όγκων των Ιωαννίνων - Νάτσης, Ανδρέας (2015)
Στα πλαίσια αυτής της μελέτης θα εστιάσουμε την προσοχή μας στην τουριστική ανάπτυξη των ορεινών όγκων και μάλιστα αυτών στον νομό Ιωαννίνων. Ειδικότερα, θα εξετάσουμε την πορεία του τουρισμού στην περιοχή των Ζαγοροχωριών και στην περιοχή του Μετσόβου. Η επιλογή δεν έγινε τυχαία, καθώς σύμφωνα, με μελέτη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, οι συγκεκριμένες περιοχές χαρακτηρίστηκαν ως περιοχές «ώριμης τουριστικής ανάπτυξης».