Η συμβολή του τουρισμού στην παγκόσμια και ελληνική οικονομία-ανταγωνιστικότητα και μελλοντικές τάσεις τουριστικών αφίξεων της Ελλάδας - Καγιανιώτη, Ασπασία (2015)
Ο τουρισμός αποτελεί μια δυναμική βιομηχανία για την Ελλάδα.Στη συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζονται οι βασικές πτυχές του τουρισμού και των Ελληνικών τουριστικών φορέων.Δίνεται έμφαση στη συμβολή του εισερχόμενου τουρισμού στη ζήτηση και προσφορά του τουριστικού προϊόντος και στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας.Τέλος παρουσιάζονται τα επίπεδα της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και δίνεται ένα μοντέλο πρόβλεψης των τουριστικών αφίξεων της Ελλάδας περιόδου 2011-2013.