Η συμβολή των προϋπολογισμών στην παρακίνηση και το συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού σε ελληνικές επιχειρήσεις - Νικολαϊδου, Δήμητρα (2015)
Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθεί η συμβολή των προϋπολογισμών στην αξιολόγηση των αποδόσεων των εργαζομένων στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ο ρόλος και η συμβολή του προϋπολογισμού σε μία επιχείρηση είναι καταλυτικός για την μελλοντική ανέλιξή της και τα οφέλη που προσφέρει η κατάρτισή του είναι πολλά. Εκτός από την χρήση του προϋπολογισμού ως ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιεί η επιχείρηση προκειμένου να καταστρώσει τα μελλοντικά της σχέδια, να διανείμει αποτελεσματικά τους πόρους που έχει στην διάθεσή της στα διάφορα τμήματά της αλλά και να θέσει τους στόχους της, οι προϋπολογισμοί βοηθούν την επιχείρηση να αξιολογήσει, να παρακινήσει αλλά και να συντονίσει το Ανθρώπινο Δυναμικό της. Η διοίκηση της επιχείρησης μέσα από τους προϋπολογισμούς μπορεί να παρέχει κίνητρα στους εργαζομένους προκειμένου να τους παρακινήσει για να αυξήσουν την απόδοσή τους για εργασία. Η χρήση λοιπόν των προϋπολογισμών, όπως θα αναπτυχθεί εκτενέστερα και παρακάτω, είναι πολυδιάστατη και οι επιχειρήσεις οφείλουν να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στην διαδικασία κατάρτισής τους. Οι πληροφορίες που απορρέουν μέσα από τους προϋπολογισμούς είναι ουσιαστικές και για το λόγο αυτό και οι επιχειρήσεις οφείλουν να τους μελετάνε εξονυχιστικά και με μεγάλη προσοχή.