Ανανεώσιμες Πηγές στον Τουρισμό Reneable Forms of Energy in Tourism - Μπαρμπάτσης, Λάμπρος (2015)
Έχοντας, λοιπόν, άμεση αλληλεξάρτηση με τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά μιας χώρας ή περιοχής, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν αυτομάτως και πόλο ενδιαφέροντος για τους μελετητές, προκειμένου να διερευνηθεί και αξιολογηθεί ο τρόπος αλληλεπίδρασής τους όχι μόνο με το φυσικό περιβάλλον αλλά και με την τουριστική ανάπτυξη.