Εξέταση της πορείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (Χ.Α.Α) των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (με βάση το βαθμό κεφαλαιοποίησής τους) ως προς το συνολικό δείκτη των τραπεζών και ως προς το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών - Αλωνιστιώτης, Χρήστος (2015)
Η παρούσα εργασία αφορά μια μελέτη σχετικά με τη δομή του ελληνικού χρηματοπιστωτικού και χρηματιστηριακού συστήματος. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πορεία εξέλιξης των δυο συστημάτων, στη χρησιμότητά τους και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της οικονομικής και της χρηματιστηριακής πορείας.