Στοιχεία που πρέπει να έχει μία τηλεοπτική διαφήμιση για να θεωρηθεί επιτυχημένη από το καταναλωτικό κοινό - Βρεττάκος, Μιχαήλ (2015)
Η έρευνα που αναλύεται στις έχει ως βασικό στόχο της την καταγραφή, ανάλυση και κατανόηση των στοιχείων που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός τηλεοπτικού διαφημιστικού μηνύματος. Γίνεται μια προσπάθεια ώστε να σκιαγραφηθεί η στάση των καταναλωτών απέναντι στην τηλεοπτική διαφήμιση και να εντοπιστούν εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα ωθήσουν τον αποδέκτη ενός διαφημιστικού σποτ να το χαρακτηρίσει ως «επιτυχημένο». Βασική υπόθεση της έρευνας ήταν, πως ο όρος «επιτυχημένη διαφήμιση» σχετίζεται με το κατά πόσο θα προσελκύσει την προσοχή του αποδέκτη και, σε ένα βαθμό, κατά πόσο θα επηρεάσει την αγοραστική του συμπεριφορά. Η έρευνα βασίστηκε σε πρωτογενή στοιχεία τα οποία συλλέχθησαν με τη διενέργεια δημοσκόπησης έχοντας ως εργαλείο το ερωτηματολόγιο.