Ο ιαματικός τουρισμός: υπάρχουσα κατάσταση και προοπτικές - Ευωδιά, Θεοδοσία (2015)
Χιλιάδες ιαματικές πηγές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι είχαν καταλάβει τη θεραπευτική αξία που έχουν για τον ανθρώπινο οργανισμό, ήδη από τα αρχαία χρόνια. Για αυτό το λόγο επισκέπτονταν τις ιαματικές πηγές, όποτε επιζητούσαν ξεκούραση και αναζωογόνηση. Ο αυξανόμενος αριθμός των ιαματικών κέντρων, δημιούργησε μία νέα μορφή τουρισμού: τον Ιαματικό Τουρισμό, ο οποίος ανήκει στις Ειδικές Μορφές Τουρισμού. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το νερό των ιαματικών πηγών, στους χώρους πολυτελών ξενοδοχείων ή κέντρων spa. Στη μελέτη αυτή, προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε πώς ανέπτυξαν οι Ευρωπαϊκές χώρες τον ιαματικό τουρισμό σε σχέση με τις ιαματικές πηγές και εστιάσαμε στην Ελλάδα. Αναφεόμαστε όχι μόνο στην υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και στα προβλήματα που η Ειδική αυτή Μορφή Τουρισμού αντιμετωπίζει, καθώς και στις πολιτικές που το κράτος πρέπει να εφαρμόσει, προκειμένου να αναπτύξει αυτή τη μορφή τουρισμού, στα πλαίσια της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.