Τουριστικἠ συμπεριφορά των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Βερούτης, Σπυρίδων (2015)
Mε πρόθεση την άμεση ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση του τουρισμού αλλά και το κατά πόσο αυτός επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα τη χώρα μας πραγματοποιήθηκε η παρούσα έρευνα. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι εκείνοι που βοήθησαν στην διεκπεραίωσή της, καθώς η δική τους γνώμη είναι αυτή που θα αποδώσει την επιθυμητή περιγραφή του προβλήματος το οποίο έχει προκύψει.Ο σκοπός της έρευνας επομένως, εντοπίζεται στην ενημέρωση του αναγνώστη όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα για την οικονομική κρίση και τον τουρισμό, τις προτάσεις αντιμετώπισης της τουριστικής κρίσης και την τουριστική συμπεριφορά στην Ελλάδα.Επιπρόσθετα, σκοπός της έρευνας είναι να προσδιορίσει την τουριστική συμπεριφορά των νέων/ φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να καταγράψει τον βαθμό που η οικονομική κρίση επηρεάζει την τουριστική τους συμπεριφορά.