Αγροτουρισμός και τουρισμός υπαίθρου: η συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην αγροτουριστική ανάπτυξη - Τζαμάκου, Ελένη - Αθανάσιος (2015)
Το αντικείμενο της έρευνας συνοψίζεται στον τίτλο της εργασίας, ο οποίος είναι: «Ο Αγροτουρισμός και ο Τουρισμός Υπαίθρου». Σκοπός της εργασίας είναι να δώσει στον αναγνώστη το απαραίτητο υπόβαθρο ώστε να κατανοήσει βασικές τουριστικές έννοιες όπως οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός υπαίθρου. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα οφέλη που προέρχονται από την αγροτουριστική ανάπτυξη, πραγματοποιείται αναφορά των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και των φορέων προώθησης του αγροτουρισμού και τέλος γίνεται αναφορά στον γυναικείο αγροτουρισμό.