Στρατηγικές διαφήμισης και προβολής μέσω διαδικτύου - Κοτσάνη, Ιωάννα (2015)
Το Ιντερνέτ, είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο μαζικής επικοινωνίας που γνώρισε γρήγορα ανάπτυξη, τέτοια ώστε να χαρακτηρίζεται ως το επικοινωνιακό εργαλείο του 21ου αιώνα. Το Ιντερνέτ είναι ένα τεράστιο αποκεντρωτικό, παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών, το οποίο μοιράζεται ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας, που διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών. Το Ιντερνέτ κατόρθωσε να δώσει νέες διαστάσεις στην επικοινωνία. Μία από τις υπηρεσίες του είναι το World Wide Web, ο παγκόσμιος ιστός. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο αριθμός των χρηστών ολοένα και αυξάνεται. Η επίδραση του Ιντερνέτ, στο μάρκετινγκ και την διαφήμιση είναι τελείως διαφορετική από τα υπόλοιπα τμήματα των επιχειρήσεων. Η διαφήμιση και το μάρκετινγκ έχουν γίνει πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά από την στιγμή που δοκίμασαν να εισχωρήσουν στο διαδίκτυο. Λιγότερα κόστη, μείωση χρόνου υλοποίησης. Η μεγαλύτερη πρόκληση, με την οποία οι διαφημιστές έχουν να έρθουν αντιμέτωποι, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να πετύχουν μια αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους χρήστες-καταναλωτές. Με την χρήση διαφόρων τεχνικών και στρατηγικών διαφήμισης, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στους χρήστες, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ χρηστών – επιχειρήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την επικοινωνία της επιχείρησης με τους καταναλωτές της με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε, να πετυχαίνει δύο στόχους της: να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών και να καταφέρνει να αποσπά πληροφορίες για τους καταναλωτές της, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει στην αγορά, αυτό που ζητούν, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους. Το Ιντερνέτ έχει ανοίξει νέους δρόμους προβολής και διαφήμισης, όσον αφορά τις επιχειρήσεις και την προώθηση των προϊόντων τους. Οι διαφημιστές ασχολούνται συνεχώς με την δημιουργία νέων αποτελεσματικών μεθόδων, μελετώντας τον παράγοντα άνθρωπο. Τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να επηρεάσουν και να πείσουν τους καταναλωτές να κάνουν την προκείμενη αγορά, χωρίς να τους δημιουργήσουν όμως αρνητικά συναισθήματα.