Business Intelligence - Σακουλά, Μαρία (2015)
Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής απαιτούν γρήγορη, αποδοτική και συνεπή διαχείριση τεράστιου όγκου πληροφοριών και κάθε είδους δεδομένων από την πλευρά των επιχειρήσεων. Στον πυρήνα μιας λύσης γι αυτό το ζήτημα βρίσκεται η επιχειρηματική ευφυΐα (Business Intelligence - BI). Δεδομένου των σημαντικότατων ωφελειών που έχει μια επιχείρηση σε όλους τους τομείς της από την χρήση ενός προγράμματος BI, λογίζεται ως αναγκαία η προσεκτική επιλογή των εργαλείων και των μεθόδων που θα ακολουθηθούν ώστε το BI σύστημα που θα χρησιμοποιήσει η επιχείρηση να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις ανάγκες της αλλά και τις δυνατότητες και τους στόχους της για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.