Γεωγραφική μεταβλητότητα των βροχοπτώσεων στην Πελοπόννησο: διερεύνηση των δεικτών ξηρασίας και ανομβρίας σε περιβάλλον ΓΣΠ - Βάκα, Ασπασία (2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των βροχοπτώσεων και της μεταβλητότητας τους στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα οι επιμέρους στόχοι είναι οι εξής:• Επεξεργασία των βροχομετρικών δεδομένων και ειδικά συμπλήρωση των ελλειπών παρατηρήσεων.• Υπολογισμός των συντελεστών συσχέτισης μεταξύ των βροχομετρικών σταθμών.• Δημιουργία διπλής αθροιστικής καμπύλης και έλεγχος ομογένειας.• Δημιουργία βροχοβαθμίδας.• Δημιουργία χαρτών βροχοπτώσεων και χαρτών cross-validation (διασταύρωσης στοιχείων με σκοπό την επαλήθευση).• Διερεύνηση των δεικτών ξηρασίας και ανομβρίας.