Μελέτη στιγμιοτύπων οικονομικής και οικογενειακής ζωής στους Παξούς το 19ο και 21ο αιώνα με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής - Κοντάρης, Γεράσιμος (2015)
Το θέμα της πτυχιακής εργασίας αποτελείται από 2 κατευθύνσεις: της Ανθρωπογεωγραφίας και της Πληροφορικής. Αφορά τη μελέτη και σύγκριση δημογραφικών δεικτών για δύο περιόδους, την περίοδο 1849-1858 και την περίοδο 1998-2007. Για την εξαγωγή των δεικτών αναπτύχθηκε βάση δεδομένων, όπου έγινε η καταχώρηση των δεδομένων και η δημιουργία των κατάλληλων ερωτημάτων. Το πρώτο τμήμα της πτυχιακής εργασίας αφορά την πολύπλευρη παρουσίαση των Παξών, τόσο ιστορικά όσο και σήμερα. Έτσι δίνεται το πλαίσιο για την ερμηνεία των ποσοτικών δεικτών των δύο περιόδων. Το δεύτερο μέρος αφορά την τεχνική περιγραφή της βάσης δεδομένων και του υπολογισμού των δεικτών. Το τρίτο μέρος αφορά τα συμπεράσματα της εργασίας.