Ανάδειξη και προστασία φυσικών μνημείων με τη δημιουργία γεωπάρκων, το παράδειγμα της Μήλου - Πέτσας, Σπυρίδων (2015)
Η παρούσα πτυχιακή ασχολείται με το τι είναι γενικα τα φυσικά μνημεία και το τι ειναι τα γεωπάρκα, με αναφορές σε ελληνικά γεωπάρκα και φυσικά μνημεία.Στη συνέχεια παίρνοντας σαν παράδειγμα το νησί της Μήλου, προσπαθεί να δείξει εαν η Μήλος πληρεί τις προυποθέσεις ωστε να γίνει μέλος στο Ευρωπαικο δίκτυο γεωπάρκων, και τέλος παραθέτει το σχέδιο διαχείρισης του Γεωπάρκου.