Μελέτη χαρτογραφικής οπτικοποίησης κλιματικών δεδομένων του Ελλαδικού χώρου για άτομα με δυσχρωματοψία: αξιολόγηση υφιστάμενων απεικονίσεων του γεωκλίματος και προτάσεις νέων χαρτογραφικών οπτικοποιήσεων - Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνα Ελένη (2015)
Θεμα της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η διερεύνηση χαρτογραφικών οπτικοποιήσεων κλιματικών παραμέτρων φιλικών προς άτομα με δυσχρωματοψία. Πιο συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι απαιτήσεις και οι ιδιαιτερότητες των χαρτογραφικών απεικονίσεων οι οποίες παρουσιάζονται για άτομα με δυσχρωματοψία. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε μια προσπάθεια δημιουργίας χαρτών ειδικά προσαρμοσμένων για την ειδική αυτή ομάδα χρηστών, ακολουθώντας τις βασικές και θεμελιώδεις αρχές του χαρτογραφικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του κοινού στο οποίο απευθύνονται.