Οπτικοποίηση χωροχρονικών δεδομένων - Πίπιλας, Κάρολος (2015)
Σκοπός της εργασίας ειναι να απεικονιστεί ένα γεγονός το οποίο μεταβάλλεται στο χώρο και χρόνο. Παρουσιάζονται οι 4 μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας γεωγράφος στην κατασκευή διαδραστικών χαρτών και χάρτες κινούμενης εικόνας. Το παράδειγμα που χρησιμοποιείται ειναι η απεικόνιση της σεισμικής δραστηριότητας στον ελληνικό χώρο από το 1976 μέχρι το 2002. Πρώτη περίπτωση ειναι η κατασκευή 4 διαδοχικών χαρτών. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις ασχολούνται με την κατασκευή χαρτών κινούμενης εικόνας (avi->gif format).