Η εξέλιξη της μορφής της πόλης της Κορίνθου στη διαχρονία - Γαλακτόπουλος, Νικόλαος - Γεώργιος (2015)
Μέσα από την εργασία αυτή λοιπόν, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή της Πόλης, από τα ύστερα χρόνια της ίδρυσης της μέχρι και σήμερα, μελετώντας τα δημογραφικά της στοιχεία, όπως ο πληθυσμός, το μορφωτικό επίπεδο, ο επαγγελματικός προσανατολισμός των κατοίκων της περιοχής, η οικονομία, και τα χωροταξικά της στοιχεία, όπως η έκταση που καταλάμβανε και το αν υπήρχε πολεοδομικό σχέδιο.